Terugkomen op convenant scheiding niet toegestaan
Bij de scheiding van een ondernemersechtpaar wordt afgesproken dat de man de vrouw uitkoopt uit het bedrijf, met betaling in termijnen. De man betaalt de laatste termijn niet omdat hij zegt zich te hebben vergist. Onze advocaat zorgt ervoor dat de vrouw niet hoeft op te draaien voor de vergissing van haar ex en de afspraak in stand blijft. Ze ontvangt alsnog het volledige bedrag waar ze recht op had.
De afspraken bij de scheiding zijn vastgelegd in een convenant. De nabetaling voor de vrouw bedraagt een behoorlijk bedrag en wordt daarom over vijf jaar uitgesmeerd. Na vier jaar verklaart de man destijds een foute berekening te hebben gemaakt. Hij vindt dat de vrouw dat had moeten weten, en acht het convenant ongeldig.
Afspraken zijn natuurlijk bindend. Je kunt er alleen bij hoge uitzondering op terugkomen, en moet dan van goede huize komen. Voor een echtscheidingsconvenant zijn de regels nog strikter. Wettelijk is onder andere bepaald dat je binnen 3 jaar moet protesteren. Na die driejaarstermijn zijn de afspraken niet meer open te breken. Los van het feit dat de vrouw in deze zaak niets te maken had met de foute berekening van de man, was het convenant hoe dan ook onaantastbaar vanwege de verstreken tijd.
De man wilde zijn ongelijk niet inzien en startte een kort geding. De rechtbank volgde het standpunt van onze advocaat familierecht, en bepaalde dat de vrouw nakoming van het convenant kon vragen. Na de gewonnen procedure heeft de man heeft de man eindelijk zijn verlies genomen. De vrouw ontving het volledige bedrag, en de scheiding is nu helemaal afgewikkeld.
Vragen over familierecht?
Onze advocaten regio in Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. We bieden nu ook mediation aan! Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.