Toestemming verhuizing kind na scheiding
Bij de scheiding wordt co-ouderschap over de dochter afgesproken. Het voormalige stel blijft bij elkaar in de buurt wonen, maar na twee jaar wil de man binnen de regio verhuizen. De vrouw weigerde toestemming omdat 20 minuten extra reistijd tussen school en de nieuwe woning belastend voor het kind zou zijn. Spoorlaan Advocaten procedeert namens de man, en de rechter geeft vervangende toestemming voor de verhuizing.
Als ouders het gezamenlijk gezag hebben dan moeten afspraken gemaakt worden over de verblijfplaats van de kinderen. Omdat een kind groot belang heeft bij contact met beide ouders, moeten allebei de ouders die band zoveel mogelijk bevorderen. Bij een verhuizing wordt gekeken naar een groot aantal aspecten, waarbij het belang van het kind centraal staat, maar ook andere belangen worden getoetst.
Onze advocaat vond met de man dat een verhuizing in deze situatie geen probleem was. Vanuit de nieuwe woonplaats kon de vader de dochter als vanouds twee en een halve (school)dagen naar school brengen en halen. Uitvoering van het co-ouderschap hoefde geen probleem op te leveren. De rechter volgde deze redenering, en oordeelde dat het belang van de vader om (voor een deel van de tijd) met het kind te verhuizen zwaarder woog dan het belang van de moeder bij een verhuisverbod.
Vragen over familierecht?
Onze advocaten regio Woerden/Utrecht/Nieuwegein/IJsselstein adviseren, bemiddelen en procederen over scheiding, alimentatie, omgang, co-ouderschap en meer. U kunt nu ook bij ons terecht voor mediation! Wilt u meer weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.